reisverslag 8 03-05-2012

03-05-2012 23:07

Het was weer vroeg dag, zo vroeg was het niet eerder voorgekomen. Om kwart vóór acht vertrok de bus en voordat de hele groep had ontbeten, de lunchpakketten ingepakt en alle rolstoelen en tassen buiten stonden, met een wandeling van 10 minuten was het dus kwart vóór acht. Vandaag  de Excursie naar Gavarnie.  Onze handige (Franse) buschauffeur  manouvreert ons Lourdes uit, de bergen in, via Argeles, door Cerdre en ook Pragmere naar de eerste stop in Gavarnie. Het is net of je de Tour de France rijdt,  maar dan in een bus dus. Bij een paar scherpe haarspeldbochten moet de chauffeur steken, dit is best eng. We stijgen snel en durven soms niet naar buiten te kijken, de weg is smal en je kijkt direct meters naar beneden. In Gavarnie hebben we op het terras gezeten, gewandeld, foto’s gemaakt, heeft Bart een rit gemaakt op een Franse ezel en zijn er leuke cadeau’s  gekocht. Om 12 uur weer in de bus, de lunchpakketten verorberd en op weg naar La Raillere. Wij volgen de hele weg de rivier Gave, die wij wel 47 keer doorkruisen. Het is indrukwekkend om te zien hoe het sneeuw op de toppen van de Pyreneeën op vele plaatsen via watervallen langs de hoge rotsen naar beneden stort. Kort geleden lag hier nog 50 cm. sneeuw, en dat lag nog in hopen langs de paden en wegen. Het is toch bijna iedereen gelukt om boven te komen bij Pont d’Espagne, onze tweede en langste stopplaats. Indrukwekkende  watervallen, bruggen, bergen, sneeuwtoppen, zon en genietende mensen.

Om 17:00 uur zette de buschauffeur ons vóór het Hotel af, dit was een mooie lange dag en een leuke excursie.

Wij, Bart en Maasje zijn direct met onze Wouter met toog en vlag naar de Pius 10 kerk gegaan. Om 18:00 uur was de Zendingsviering voor alle 1.500 pelgrims. Wouter viert, Bart dient en Maasje draagt de parochie-vlag, de rest kijkt toe.

Om 19:30 was het warm eten, het begin van het avondmaal was een beetje apart want Wouter begon niet met een gebed. Hij was namelijk verlaat omdat wij een slot mis hadden. Het is leuk om elke dag weer iets leuks te horen of iets nieuws te leren over het geloof, en dat geldt echt voor iedereen! Wouter kan leuk vertellen over de rozenkrans, de Mariamaand(en) en de alle bijzonderheden hieromheen.

Wij moeten ons haasten na het eten, om 20:45 start de Musical “Aquero” in de Bernadettekerk, zie www.aquero.nl, daar krijgt u een goed beeld van deze musical.

Na deze lange dag is iedereen weer aangekomen in het hotel. Sommige gaan slapen, sommige gaan nog even een drankje doen in de lobby van het hotel of gezellig zitten kaarten. De sfeer in de groep is heel positief en vrolijk!

 

Groetjes Maasje en Bart