Reisverslag 7 02-05-2012

02-05-2012 18:11

Vanmorgen hadden we een internationale hoogmis! Een van de talen was onderandere Nederlands, kardinaal Eijk mocht de mis leiden en deed het ontzettend goed. Het komt bijna nooit voor dat er een internationale mis is in het Nederlands! 5 jongeren van onze parochie mochten de mis dienen. Na de mis zijn we naar het hotel gegaan en hebben we middag gegeten, iedereen zat weer heerlijk te smullen!

Na het eten hadden we heel eventjes rust en hadden we een bijzondere vieren, de handoplegging. De jongeren gingen naar een apparte handopleggings mis. Deze was zeer bijzonder en emotioneel voor sommige jongeren van andere parochies. De mis werd begeleid door bisschop Woorts. Er waren zelfgemaakte kruizen aanwezig die ook zijn meegeweest op een kruistocht. Deze werden na de dienst bij het grootte kruis op het plein geplaats. Dit is met de rede dat iedereen wordt uitgenodigd daar een kruis te plaatsen met de groep die daar is geweest, dus ook voor de jongeren,tieners en kinderen. De 3 kruizen werden neergezet door kinderen en hierna werd er een blaadjes uitgedeeld aan de jongeren hoe je kan bidden met de rozenkrans.

We wachten Wouter heel even op en gingen toen met de jongeren die naar Batrés zijn geweest een stadswandeling maken. Op de dag dat de jongeren naar Batrés zijn geweest is er een stadswandeling geweest en Wouter wilde die graag ook nog met de jongeren lopen. Tijdens deze wandeling, die met mooi weer begon is het aan het einde van de wandeling gaan regenen. Gelukkig had iedereen wel een regenjas of paraplu bij zich!

De jongeren mogen vanavond bij de MacDonalds eten, hiervoor is geld ingezameld. Misschien weten mensen het nog wel die de weken voorafgaand aan Lourdes is de kerk is geweest van Bunnik, Odijk of werkhoven. Daar hebben wij dingen verkocht om het geld mee te kunnen nemen naar Lourdes. We krijgen allemaal 10 euro mee en dan kunnen we lekker wat eten halen bij de Macdonalds. Hier zijn de jongeren heel blij mee! Na een vermoeiende dag is iedereen heel moe maar iedereen vond het weer heel erg leuk.

We hebben het hier ontzettend naar ons zin!

Groetjes uit Lourdes,
Maasje.