Reisverslag 6 01-05-2012

01-05-2012 18:01

Vanmorgen hadden we om half 9 een dienst bij de Maria grot. Het was droog en iedereen luisterde aandachtig naar de preken. Aan het einde van de viering vroeg de kardinaal of we allemaal naar het grote plein wilde, om daar een foto te laten maken. De foto is goed gelukt! Het was wel passen en meten want er moesten 1500 mensen op de foto. Hierna moesten alle jongeren nog heel even wachten en werd er een foto gemaakt van alle jongeren. De ouderen hebben de kruistocht gelopen. De jongeren konden mee met een tocht naar Batrés, de plaats waar Bernadette meerdere malen heeft gewoond. We konden heel even door het dorp lopen en gingen om 12 uur gezamelijk lunchen. De lunch werd verzorgd door het hotel waar je inzat. Iedereen zat te smullen, de propjes werden opgeruimd en iedereen kreeg een lang touw (wel 6 meter!). Een mevrouw ging ons uitleggen hoe we een rozenkrans moesten knoppen. Het is een beetje moeilijk maar als je het eenmaal door hebt gaat het heel makkelijk.
Hierna gingen we de kerk van Batrés in. Hier sprak de kardinaal ons toe over het bidden met de rozenkrans. Er werd gezongen door een koor en hierna kwamen er een aantal kinderen het altaar op. Ze vertelde ons dat ze zingend konden bidden en deden het ons voor met de rozenkrans. Ze zeiden het de eerste keer hardop voor en daarna deden we allemaal 9 keer mee. Iedereen werd gevraagd te gaan staan en elkaars handen beet te pakken. Zo waren we allemaal verbonden en konden we een sterk contact maken met Maria en God. De jongeren die slecht ter been waren of een blessure hadden konden met een bus terug naar het hotel, andere gingen terug lopen. Het was voor de lopers een zware tocht met veel hellingen.

We hadden heel eventjes een uurtje rust en daarna hadden we een prosessie. Hier werden we ineens belaagd met een grote regenbui, hagel kwam er zelfs aan te pas! Iedereen was doorweekt en is nu aan het bijkomen van de regen in de lobby van het hotel!

Groetjes Maasje