Reisverslag 5 30-04-2012

01-05-2012 17:40

Gister (30 april) hadden we koniginnedag. We werden feestelijk onthaald bij het ontbijt, kregen badge met een afbeelding van de konigin erop en er hingen oranje vlaggetjes en ballonnen in de eetzaal. Zelfs Wouter had een oranje priester overhemd aan! In heel Lourdes zag je mensen met oranje dingen aan, oranje in hun haar gespoten of de rood-wit-blauwe-vlaggetjes op de gezichten. Na een gezellige koniginnen nacht voor vele was het een lange dag. 4 jongeren ( Alexander, Destn, Bart en Maasje) hebben die nacht de grot bezocht waar Maria verschenen is aan Bernadette. Wij hebben daar een kaarsje opgestoken en zijn daarna terug gegaan naar het hotel. Indrukwekkend was dit voor ons!  

Die morgen hadden we een viering. Na de viering kregen we van de parochie een kop koffie, omdat het koniginnedag was. Iedereen zat te genieten, er werden koeken uitgedeeld en na de kop koffie hadden we een afspraak bij de gekroonde maagd.... Er werd een foto gemaakt van alle mensen die in het Peyramale hotel zitten van de parochie Paus Johannes XXIII. Iedereens staat hardstikke leuk op de foto! Na de foto ging iedereen naar de boeteviering. Voor jongeren en tieners was er een apparte viering. Allebei de vieringen waren heel mooi.

Die avond hebben we heerlijk gegeten en gingen we heel even rusten en toen weer door naar de lichtprosessie. De lichtprocessie is verschrikkelijk mooi! Overal waar je kijkt zie je kaarsjes mensen in rolstoelen helpen elkaar, overal wordt gezongen en gebeden, het Mariabeeld werd onderandere gedragen door 2 jongens uit onze parochie! De prosessie was zo mooi en heeft heel veel indruk op iedereen gemaakt.

verdag heeft het heel veel geregend en net op het moment dat wij het hotel uitlopen voor de lichtprocessie klaart het op en gaat de zon toch nog voor dat ene uurtjes heel eventjes schijnen.
Na deze lange, mooi, overweldigende dag is iedereen na een gezellig drankje in de lobby lekker gaan slapen.

Groetjes Maasje