Reisverslag 4 29-04-2012

30-04-2012 11:46

Na het eten hadden we een druk programma.  We moesten meteen met Wouter mee naar de kerkmis. Alle jongeren die mee waren van onze groep mochten misdienaar zijn. Het was een hele bijzondere mis.
Aan het einde van de mis zouden we eigenlijk een rondje lopen buiten maar het was ineens heel hard gaan regenen tijdens de mis en het regenen is niet gestopt. Dus het rondje buiten was veranderd naar een rondje door de kerk heen. Snel daarna is iedereen terug gegaan naar het hotel. Sommige dronken nog een drankje in het hotel en waren toen gaan slapen, maar de meeste jongeren hebben eventjes wat anders aan getrokken en gingen het nachtleven van Lourdes verkennen. We zijn naar Jeanne d’Arc geweest, waar een hele gezellige sfeer hing. Met 6 jongeren hebben we nog een poging gedaan om de Macdonalds te vinden, maar dat is spaak gelopen. We hebben toen 2 van de 6 bij het hotel afgezet en zijn met 4 jongeren verder gegaan naar de grot waar de Maria verschijning is geweest. Daar hebben Bart en ik een kaars opgestoken, in het bijzonder voor het dorp Odijk omdat we hier een paar keer een vraag over hebben gehad; kun je een kaarsje opsteken voor het dorp ?
Er hing een hele ontspannen sfeer bij de grot en het was heel fijn om daar te zijn als het rustig was. Daar liepen maar een paar mensen, sommige biddend, sommige helemaal in zichzelf. Wij zijn weer op tijd naar het hotel terug gelopen en zijn gaan slapen. Het was wel weer genoeg geweest vonden we allemaal.

Groetjes Maasje & Bart