Reisverslag 2 middag/avond 28-04-2012

28-04-2012 22:03

Als de TGV vertrekt laat iedereen met een opgelucht gevoel de natte touringcar achter.

De trein trekt langzaam op en iedereen heeft "grote praatjes" over DE TGV! langzamerhand gaat de trein steeds sneller rijden en men ziet dat wij met een snelle vaart langs een aantal file's op de Franse snelweg. De trein is van alle luxe voorzien, het is alleen heel jammer dat het spoor soms zo verschrikkelijk scheef ligt!

Wij kregen eten en drinken van de reisorganisatie (VNB). Wij hadden al gezamelijk gebeden net Wouter en begonnen allemaal te smullen van het heerlijke lunchpakket. Na ruim 20 minuten ( toen iedereen onderhand al klaar was met eten) kregen wij te horen dat we nog heel eventjes moesten wachten met eten, omdat kardinaal Eijk nog gezamelijk met de hele trein ( 18 treinstellen) wilde bidden.

Na de lunch begon het grote puzzelspel, iedereen deed heel enthousiast mee.

Om half 3 waren alle jongeren uitgenodigd om bij onze bisschop een naam kaartje te halen en een boekje met een extra progamma voor kinderen, tieners en jongeren. 

Om 17:00 gingen gingen we het rozenhoedje bidden, de jongeren in coupé 17 waren wat moe van de al lang durende reis en zijn net vlak voor het gebed in slaap gevallen. Daarna werden we wakker en kregen we avond eten wat overigens weer goed verzorgd was. Net 15 minuten voor aankomst zijn we begonnen met zingen ( "Te Lourd op de Bergen")

We stapte uit de trein en het regende, echt heel koud en grauw dat het is hier. Er stonden 11 bussen te wachten op de treinen die leeg liepen om iedereen zo spoedig mogelijk naar het goede hotel te vervoeren.
De aankomst in hotel Peyramel voorliep spoedig en al snel had iedereen (na wat geruil voor jongeren) de goede kamer gevonden. Gezellig met iedereen ( jong en oud) afgesproken dat we om 22:00 gaan verzamelen in de lobby om een drankje te doen en dan lekker allemaal gaan slapen.

 

Gr. Maasje & Bart