1e reisverslag ochtend 28-04-2012

28-04-2012 21:52

Zaterdag 28 april 2012

‘s ochtends vroeg om half 7 gingen we verzamelen bij de Barbarakerk. Als we vertrekken vanuit Bunnik is het koud en regenachtig. Gelukkig trotseren een paar familieleden de regen om ons uit te zwaaien. Enthousiast zaten de jongeren achter in de bus.

Pastor Wouter de Paepe begon ons te vertellen over het thema; “met Bernadette de rozenkrans bidden”. Hij opende met een gebed, als de bus de snelweg opgaat. Na zijn “ronde” door de bus om met mensen te praten en kennis te maken zijn we inmiddels al in België.
Wouter begint net over de grens te vertellen over de rozenkrans,
de betekenis en de oorsprong: 150 kralen voor 150 psalmen. Wij bidden “tegenwoordig” rozenkrans  met 5 keer tien wees-gegroetjes en vijf bid geheimen.

Om half 10 passeren wij de Franse grens, hier is het ook kouden grauw.
Er valt niet veel te zien door de ramen van de bus. Maar gelukkig horen we aan de pieptonen van de telefoons dat we in Frankrijk zijn aangekomen. Een moderne pelgrim groep dus.

In Tourcoin (fr.) staan de mensen van de reisbureau VNB op ons te wachten. Ze vangen ons op uit de bussen en wijzen ons welke kant we op moeten op het perron. Wouter spreekt ons nog een keer toe in de bus vlak voor we eruit gaan over de kracht van de groep. Iedereen krijgt een envelop met puzzelstukjes erin en een vraag. Hiermee kunnen wij 9 volledige puzzels maken van de kerken uit de 7 dorpen en uit één stad.

Gr. Maasje en Bart